Sociale herintegratie - Gezinsbegleiding

  Home

  Vakgebieden

     › Voorkomen van
        menselijke schade

     Actief beheer van
        menselijke schade

           » Professioneel

           » Sociaal

           » Expertise

  Kennisbank

  Nieuwsbrief

  Nieuws

  Contact

Gezinsbegeleiding

Schadegevallen waarbij jonge slachtoffers betrokken zijn, zorgen vaak bij verzekeraars voor behoorlijk complexe dossiers. Niet alleen de schade die bij het kind aanwezig is, moet hersteld en vergoed worden. Ook de effecten van het ongeval op het gezin (ouders, zussen en broers,) kunnen in de uiteindelijke schaderegeling een belangrijke impact hebben.

Begeleiding van deze gezinnen door ACT Désiron kan een grote meerwaarde betekenen in de vlotte verwerking van deze schadegevallen. De concrete hulpvragen krijgen daardoor een adequate en kostefficiënte oplossing maar ook de secundaire problemen die ontstaan door de effecten van het ongeval binnen het gezin, worden aangepakt.

Op die wijze is er reeds een aanpak voorhanden van bij het ontstaan van dit, soms pas later opduikende probleem. Deze aanpak werkt preventief op het ontstaan van een negatieve perceptie ten aanzien van de schadebeheerder. ACT Désiron staat hierbij gezinnen (slachtoffer en andere betrokkenen) bij om de weg naar een optimale oplossing zo efficiënt mogelijk en op constructieve wijze te doorlopen.

Meer lezen?... "Schadegevallen waarin kinderen betrokken zijn"

 

 

   

 

   

© ACT-Désiron, 2008
Design by